Kategorier
Uncategorized

Professionel og pålidelig ejendomsadministration – et must for større ejendomme

Har du investeret i fast ejendom, og ønsker du at skabe et bæredygtigt provenu baseret på udlejning af enten erhvervslokaler eller boliger? Så bør du sørge for at have administration af din ejendom på plads helt fra starten.

Den rette ejendomsadministration er din garanti for, at ejendommens økonomiske administration bliver varetaget på professionel vis. Et professionelt ejendomsadministrationsselskab sørger for at balancerer indtægter, udgifter, henlæggelser og afskrivninger i et fornuftigt forhold, som sikrer, at du som udlejer eller en eventuel boligforening ikke bliver overrumplet af uforudsete omkostninger.

Behovet for professionel administration af ejendomme i Danmark er støt stigende, og har været det igennem mange år. Vigtigheden af at kunne sikre forvaltning, drift og vedligeholdelse af de mange ejendomme er gået op for såvel offentlige institutioner som private ejere af bolig- og erhvervsejendomme – og derfor kommer der stedse flere ejendomsadministrationsselskaber til.

Det kan være vanskeligt at navigere i et stort og uoverskueligt marked bestående af tusindvis af ejendomsadministratorer. I det følgende kan du blive klogere på de faktorer, du bør tage i betragtning, når du står for at skulle vælge det firma som skal forestå ejendomsadministration for dig.

  1. Vælg den rette ejendomsadministration fra starten – det betaler sig i længden

Lige som det gør sig gældende for alle andre former for forretningsrelateret samarbejde, bør du foretage det, der kaldes due diligence inden du beslutter dig for et ejendomsadministration. Hermed menes, at du selvfølgelig tjekker virksomhedens regnskaber fra de seneste år, og at du undersøger tilfredshedens blandt dens øvrige kunder.

Du bør, med andre ord, ikke tage til takke med virksomhedens egne rosende ord om sig selv på hjemmesiden. Det er meget vigtigt, at du får flere sider af sagen med.

  1. Kundetilfredshed – et vigtigt parameter

Det kan være en god idé at tage kontakt til ejendomsadministrationsselskabets nuværende kunder. Hvis du for eksempel sidder i bestyrelsen for en beboelsesejendom, bør du finde lignende ejendomme, som benytter pågældende virksomhed, og tage kontakt til dennes bestyrelse for at høre om de er tilfredse med de ydelser, de får.

Det er i den anledning vigtigt, at du vælger en ejendom som har mange ting til fælles med din – for eksempel størrelse, alder, beliggenhed og anvendelsesområder. På den måde kan du sikre, at du har det optimale grundlag for sammenligning.

  1. Vælg et ejendomsadministrationsselskab, som har speciale inden for din type ejendom 

Ligeledes bør du tage hensyn til ejendommens type, når du vælger administration. Visse ejendomsadministratorer har speciale inden for beboelsesejendomme, og andre har erfaring med administration af erhvervsejendomme. 

Uanset hvilken type ejendom, der er tale om, er selvfølgelig altid vigtigt, at en ejendomsadministrator har såvel juridisk kompetence som praktisk erfaring med drift af ejendomme. Og man skal selvfølgelig kunne forvente, at ejendomsadministratoren vil prioritere at lære ejendommen at kende, lige som man skal kunne have tillid til, at der vil blive taget hånd om henvendelser fra såvel udlejer som lejere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *